Gina Dirawi skriver på aftonbladet idag krönikan ”Miljarder barn får inte chansen att vara barn”. Och möts av idel ”jaha, vad hjälper du till med genom att skriva den här krönikan då?/Ung tjej utan journalistexamen eller erfarenhet får jobb på ab”. My gawd. Det måste vara oerhört jobbigt att vara man idag. En ung tjej får jobb på en tidning. Utan utbildning! Utan erfarenhet!

Tyvärr, alla krönikörer på aftonbladet kan inte vara Hakelius, Lindqvist eller Kadhammar, hur gärna ni än vill. Kommentatorfältet i dessa mäns fantastiska inlägg i samhällsdebatten syns sällan personangrepp, åldershån eller lilla gumman-mentaliteten, där handlar det om något helt annat. Man håller en ofta saklig ton, ifrågasätter inte krönikörernas person eller klagar på att de är för gamla för att ha koll.

För övrigt har Gina Dirawi läst statsvetenskap och retorik på mittuniversitetet. Har även utbildat sig i hederrelaterade frågor genom Röda Korset. Anser därför inte att det är särskilt konstigt att hon just skriver om barn runt om i världen som har det svårt.

 

 

Annonser