Här är ett bevis på hur det är ställt med journalistiken och grammatiken på ttela. För det första; Var ttela på plats under händelsen? Såg de den (uppenbarligen) stackars läraren som förgäves försökte lugna klassens terrorfasoner? Nä, antagligen inte. Och nej, jag vet inte hur det gick till, vad som hänt eller hur någon av de inblandade betett sig men guess what; DET VET INTE TTELA HELLER! Därför bör man inte använda ett språk som: ”Efteråt träffade läraren och rektorn elevens föräldrar som hävdar att eleven fått ont och föräldrarna anser att det utdelats ett slag.”

Hävdar. Ja, föräldrarna hävdar inte att barnet har ont, de säger det.

En tidning kan aldrig vara helt objektiv, (hur skulle det se ut) men man kan se till att hålla ett objektivt språk. Annars kan man lika gärna enbart köpa nyheter av TT i fortsättningen.

Det här är inga hemligheter, det är basic kunskaper som lärs ut i svenska b. Det tillägnas till och med flera poäng. Det är sorgligt att en avhoppad gymnasieelev har bättre språkkunskaper än journalister. Och nej, blawgen följer inga språkrekommendationer, den är undantagen det men hade jag haft en tidning hade den varit korrekt.

 

Annonser