Såhär skriver polisen i Växjö/Alvesta( nåt fel på skärmdumpsknappen så jag kapar bara texten, den går dock att läsa i sin helhet på deras facebooksida):

”Många har frågat hur mycket det kostar att köpa sprit från en langare. Trots att det inte finns någon fast prislista, har vi som har i uppgift att hitta berusade ungdomar samt ta fast idioterna som langar till dem, en ganska bra bild av vad det kostar. Till exempel,

Killen på festen på Teleborg – 24 st 33cl 5,9% Harboe starköl kostade 250kr…………… plus, en knäckt näsa när han bråkade med en annan full kille på festen.

16-årig tjej på Balders Hage i Älmhult – 6st Rekordlig 50cl 7.0% cider kostade 90kr………. plus, sin oskuld i skogen med en okänd kille medan hans 5 kompisar tittade på.

Den 14-åriga tjejen som fick lite vodka från en kompis som köpte en flaska från en langare för 160kr – den kostade ingenting…….. förutom sina föräldrars förtroende när polisens ungdomsgrupp ringde hem klockan 22.00 på kvällen.

Den 17-åriga tjejen på festen på söder – en liter Rebenchoppen vitt vin kostade 30kr…………………….. plus, ångesten hon lever med efter det att halvnakna bilder från festen spred sig på nätet.

Den 17-åriga moped killen – en flaska 70cl 40% Jelzin vodka kostade 150kr………… plus hans moped, hans kompis nyckelben och sitt körkortstillstånd när han krockade rattfull!

Alkoholen från en langare kostar mycket mer än själva priset på flaskan!!!

Det finns till och med de som tycker att det är helt ok att köpa ut till sina egna barn och syskon. Gratis öl, sprit och vin från schyssta mammor eller pappor är jätteuppskattat. Men, kanske mamma eller pappa inte förstår att det är bara ungdomarna själva som kan betala för ev. övriga ”kostnader” – och ibland är priset högt!! //Scott”

Jamen jag blir så djävulens förbannad på den där Scott! Ok, inte vassaste kniven i lådan men han gör säkert ett delvis bra arbete. Vad han är däremot inte gör är att benämna det kvinnorna i inlägget utsätts för som övergrepp/utnyttjande, ett brott han skall förebygga i möjligaste mån. Detta är alltså kvinnors ”brott”. Att ”förlora sin oskuld”. Vare sig han menar det eller ej, så är det en tydlig uppvisning på hur samhället ser ut, man försätter sig själv i en tänkbar farlig situation. Jag blir vansinnig. Många blev arga och upprörda. Hur mycket är den personliga integriteten värd när man väljer att lämna ut ungdomar såhär?

Kan han vara vänlig att gå en kurs jämlikhet eller möjligen grammatik om det är problemet i frågan så kanske jag blir nöjd. Gissningsvis blir svaret (då han tidvis har en hård jargong) att han har bättre saker för sig. Det är möjligt att det var ett obetänktsamt uttalande från en välmenande polis men varför inte läsa igenom det en, två tre gånger innan man postar något som en stor del av befolkningen kan ta del av?! Kanske fråga nån annan?

Detta är anledningar till att man inte anmäler brott. I alla fall för min del. Att alla skulle veta om allt det där ”pinsamma” (=sexualbrottet) Hur kul tror ni det blir för kvinnorna som blivit utsatta att hitta det här på facebook av alla ställen? Hur kul blir det för de som antas vara en av de ovanstående? Så jävla skrämmande.

Det har varit upprört på twitter och under facebookinlägget men inte en enda förklaring har kommit upp. Behöver jag tala om att jag slutat ”gilla” deras facebooksida?

”Blööghöhhöaaaahaapolisen får mycket skit men de gör ett jävligt bra jobbblalbla”. På det svarar jag; skit ner er.

 

Annonser