Jag vet inte om det är så att Hakelius blivit uttråkad eller känner sig tråkig och därför försöker göra sig spännande med ny karriär som troll. Det är i alla fall så det låter i krönikan ”Dagisfröknar är som fångvaktare för barn”. För vilken annars normalbegåvad människa (som jag ändå tror att han är) använder idag benämningen dagisfröken om förskollärare? Jag ropar härskarteknik. Jag tror verkligen inte att Hakelius är dum. Han vet detta. Denna ständiga underminering av ett tufft yrke i en verksamhet som kräver mycket av en, jag blir fullständigt galen.

”De små fångarna, å sin sida, gjorde vad de kunde för att inte lyssna och ställa till besvär. Det var en utmärkt socialisering, förutsatt att man tänkt sig en kriminell karriär för sin avkomma.

Nu säger ni att det är ett rysligt udda exempel. Så går det minsann inte till i er dagisgrupp. Och då kan jag bara säga grattis.

Men det här är femton år sedan och jag har sett många dagisgrupper sedan dess.” 

Smaka på detta; ”Det var en utmärkt socialisering, förutsatt att man tänkt sig en kriminell karriär (min kursivering) för sin avkomma.” Han attackerar en hel verksamhet för att han sett en förskolegrupp gå förbi fönstret?

Alltså, sett var då, annat än brottslingarna som vandrat förbi varje dag? I vilka sammanhang? Har han besökt en förskola? Har han haft barn på förskola? Lite luddigt där, säkerligen medvetet. Han menar att om vi har sett en väl fungerande sådan så har vi haft tur. Gosh, vem gav honom tolkningsföreträde?

Jag tycker också det ska finnas alternativ till förskola även om jag är en varm förespråkare av det, tidigt dessutom. Alla människor är olika och behöver olika typer av stimulans, det säger sig självt att man inte kan tillgodose allas olika behov i en förskola. Dagmamma eller liknande verksamhet kan säkerligen vara bra för vissa barn, mindre grupp och så vidare, för mig var det en extremt dålig upplevelse men det är ju jag och långtifrån alla har haft det så.

Att undergräva en hel verksamhet på ett oerhört godtyckligt sätt, att slå in en öppen dörr kan inte beskriva det bättre.

Annonser