Tänkte dissa Dalai Lama idag. Eller, jag tänkte dissa Tenzin Gyatso, nobelpristagaren (sic!). Whatever you like, samma person än så länge. Det finns få människor, så aktade som Gyatso. Han bjuds in och folk bara älskar när en lugn ofarlig farbror som lever i celibat och klär sig i traditionsenliga kläder kommer med något nytt finurligt citat, om det är en tibetansk buddist vill säga, anhängare av den fredliga religionen. Det finns något så ignorant över detta att det gör mig vansinnig. Självklart, han förordar att vi ska leva i fred och det är ju gulligt. Men vad säger han mer?

Att man enbart ska få göra abort om barnet är efterblivet(!)…Sexuella förbindelser mellan en man och en man och mellan en kvinna och en kvinna är misskött sexualitet. Analsex är misskött sexualitet, oralsex och onani också. Och tänk på att enbart ha sex i skydd av nattens mörker! Annat är fel. Tsunamioffren hade sig själva att skylla och så vidare i all evighet.

Man kan ju fråga sig vad som är viktigast; övervinner Dalai Lamas kärlek hatet han förmedlar? Varför ifrågasätter vi påven i såna fall, övervinner inte hans kärlek också hatet? Njaäe.