Jag är inte emot plastikkirurgi, tycker det är helt förståeligt med tanke på Samhället men detta julmingel på Akademikliniken känns så bisarrt!

”Varmt välkommen till en mingelkväll på Akademikliniken Göteborg, kanske hittar du en julklapp till dig själv eller någon annan?

Snart är det jul och vi vill passa på att önska er en fin sådan och välkomnar er till ett julmingel hos oss. Under kvällen berättar vi om vilka behandlingar du kan göra på våra två kliniker i Göteborg och vi finns på plats för att svara på frågor och ge personliga råd.

Plastikkirurg Dr. Jonas Lundberg berättar om hur han som specialist i plastikkirurgi kan återskapa eller förstärka din skönhet. På plats finns även vår hudterapeut Charlotta Edelswärd för att berätta om hudbehandlingar och visa er hur en Oxygenlift behandling går till. Våra injektionssköterskor Davorin Tesan och Jennie Johansson berättar om möjligheterna med fillern Restylane och gör även demobehandlingar. Vi vill även passa på att visa er våra senaste relanserade hudvårdsprodukter.”

Och jag funderar på vad det är i mig som gör att jag nästan ser det som morbitt. Att det låter som att man ska shoppa en dyr väska? Som att man unnar sig lyx? Vanligt överklassförakt? Det är väl säkert så att det känns som att man konsumerar en kropp snarare än lever i den. Nyliberalism säger vi  då.